Choď na obsah Choď na menu
 

Reč králikov

 Čo nám chcú králiky vlastne povedať?? :))

Oňuchávanie

Králik sa vám prihovára, alebo ho len zaujímajú pachy na vašom oblečení.

Vrčanie

Väčšinou znamená hnev, králik môže aj uhryznúť.

Prenikavé pišťanie

Veľká bolesť alebo strach.

Obiehanie okolo vašej nohy

Tým naznačuje sexuálne správanie. Králik vás pokladá za svojho partnera.

Striekanie moču

Nekastrované samce si takto označujú samice, práve tak ako aj svoje teritórium. Samice to môžu robiť tiež, ale väčšinou v menšom množštve.

Otieranie brady

Králiky majú na brade pachové žľazy, ktorými si značkujú svoje veci, aby naznačili, že patria im. Tak isto, ako keď sa mačky otierajú o ľudí a predmety. Ľudia tento králičí pach svojím čuchom nie sú schopní cítiť. 

Falošná gravidita

Aj negravidné samice si môžu niekedy začať budovať hniezdo a vytrhávať si chlpy z hrude a brucha na jeho vystlanie. Môžu dokonca prestať jesť, tak ako to robia gravidné samice deň pred pôrodom.

Poskakovanie

Znak radosti a šťastia.

Rozhadzovanie vecí

Týmto spôsobom môže králik naznačovať, že toto teritórium patrí jemu a nepáči sa mu zmena prostredia ( napríklad príchod nového králika alebo iného zvieraťa či človeka do domu, zmenené usporiadanie nábytku alebo klietky a podobne,..).

Hranie sa

Králiky radi tlačia alebo hádžu predmety naokolo. Môžu tiež bláznivo behať dookola, neustále skákať a zoskakovať z gauča a správať sa hyperaktívne.

Nedotýkaj sa mojích vecí 

Králiky často nie sú spokojné, keď im prestaviate klietku pri čistení. Sú to bytosti so svojimi zvykmi a keď si raz usporiadajú veci, majú radi, keď tak aj ostanú.

Bzučanie 

Králiky vydávajú zvláštny bzučivý zvuk, keď sú vyľakané, nahnevané alebo sa pokúšajú povedať, že hrozí nebezpečenstvo ( podľa ich názoru ).

Škrípanie zubami 

Znamená spokojnosť, ako mačacie pradenie.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Vrčanie

(Tamara, 18. 12. 2017 16:06)

Prosím, nevedel by mi niekto pomôcť? Mám zajačiu samičku, bude to rok čo ju máme, nebola vo vztyku s iným zajacom alebo samčekom, vôbec..máme ju na balkóne v takej velkej drevenej voliére, ktorú má vystlanú slamou, senom..no proste má to tam naozaj vystlané na mäkko..ale vždy keď jej idem dať žrádlo alebo ju idem pohladkať alebo vybrať, strčí sa do rohu, vypúli oči a začne na mňa vrčať :( dokonca sa ma snaží aj pohrýznuť..kúpili sme ju od jedného pána, ktorý chová zajace a doslova ich miluje..nikdy som ju neubila ani jej neubližujem nijak..prosím vás ak by niekto vedel, či by ste mi nemohli nejako pomôcť..nemôže to byť zo zimy? Moc ďakujem za odpoveď, budem veľmi vdačná :) ❤

olizuje

(Dia, 8. 7. 2014 19:11)

Čauko, môj zajačik ma stále olizuje aj na nohách aj keď ho mam na hrudi..no v poslednej dobe ma kuse do nôh aj do hrude. Dala som mu do vody trochu soli, lebo som si myslela, že to bude tým, že cíti pot, ale aj tak to robí, aj keď ho odtiahnem. Je to biely zakrslý baran. Ďakujem za odpoveď. :)

Re: olizuje

(Naty, 13. 6. 2015 10:43)

Ak ťa olizuje ma ťa rád no ak kuše možno maš na sebe nikay parfem alebo krem. To aoni nemaju radi

Re: olizuje

(Michaela, 18. 5. 2017 14:44)

Môj králik má strašne kúte vôbec neviem prečo hlavne na rukách !! A niekedy má pohryzne .. Ale vačšinou iba líže prečo ? Prosím ?

Re: olizuje

(Silvia, 30. 8. 2017 17:58)

Prosim poradte mi moj zajac mna aj vsetkych ludi ktory su prinom ich olize aj veci lize proste vsetko ma solny kamen tak mi poradte

Divne spravanie

(Simona, 5. 7. 2017 17:36)

Mam noveho zajka od kamosky ma 1 mesiac mam ho 3. den vsetko bolo v poriadku bol smely behal vsetko... A dnes uz asi hodinu ma divne spravanie nevrci ale je nekludny ked som ho dala von z klietky na postel tak krutil hlavou a ocami do prava a dolava a bol nepokojny tak som ho dala do klietky a neprestalo to co to znamena teraz je v klietke a stale to robi ocami

Ocikanie

(Denisa, 3. 5. 2017 17:29)

Prečo mna ocika zajac ked ide jeho chovať

Ine

(Oli, 21. 4. 2017 17:47)

Keď z ako stojí na zadných a zdvihne sa znamená to že sa pozerá čo je nové

Môj zajko má asi Falošná gravidita

(charlica, 15. 4. 2017 0:03)

co mám robyt celi den si vitrhava chlpi ale ze obrovske guce je strasne nervozna asi ma Falošná gravidita

Zvuk ako včela

(Anonym, 14. 4. 2017 9:30)

Ahoj
Môj králiček vidáva divné zvuky ako včela.Nikedy to nerobil ale už to robí 7mesiacov.
Ďakujem za odpoveď :)

Zvuk

(Anonym, 3. 3. 2017 14:39)

Môj zajac v poslednej dobe vrčí tak ako morky čo mám robiť bojím sa o neho

smrad

(nika, 9. 12. 2015 20:17)

Viem že by sa kralici nemali kupať,ale moj kralik zapácha,smrdý. čo mám urobiť.dakujem za odpoved

Re: smrad

(Zuzka, 28. 1. 2017 22:49)

Ja mam tiež králika a strašne smrdí. Buď ho len umyjem s mokrou handrou a potom vysušim zo suchou handrou alebo ho okupem a poriadne vysušim aby nenachladol.

Re: smrad

(Zuzka, 28. 1. 2017 22:51)

Ja mam tiež králika a strašne smrdí. Buď ho len umyjem s mokrou handrou a potom vysušim zo suchou handrou alebo ho okupem a poriadne vysušim aby nenachladol.

Moj zajko.je beználady

(Timi, 16. 1. 2017 21:31)

Moj zajko je v poslednej dobe beznalady. Nechce zrat a ked mu otvorim klietku nechce z nej vyst. Co mu je strasne sa o nu bojim! Dakujem za odpoved!

hyperaktivita

(Lucia, 21. 12. 2016 10:12)

Môj zajko je velmi hyperaktivny ked ho pustime von z klietky . Pústame ho dvakrat za den pol hodinu zhruba preto ze mame dvoch zajov . Vôbec ma nevníma nechce sa nic naucit.Ked som s nim v izbe vníma vsetko iba mna nie behá z jedného rohu do druhého . . .
Ako ho mám skludnit aby ma vnímal?

Zvláštne

(Dorota, 9. 8. 2016 0:45)

Ahojte... Dúfam že mi niekto bude vedieť povedať. Môj zajko vydáva veľmi divný zvuk. Keď ho idem pohladkať skočí do mňa a pritom urobí zvuk ako keď je človek zachtipnuty alebo keď astmu ... Naozaj divné hrapcanir ale hneď na to mi začne oblizovať ruku.... Naozaj nechápem s toto robí zakaždým čo to môže byť?Ďakujem moc

Som spokojná

(Ema, 12. 7. 2016 14:39)

Ďakujem za poučenie som šťastná za to že môj zajačik je zdraví a štastný

Ďakujem

vydava cudny zvuk

(viki, 27. 5. 2014 20:17)

Ahojte moj zajacik vydava cudny zvuk ktory sa podoba na ten ked si niekto buchne hlavu do steny ... neviem co to moze znamenat ....uz ho mam mesiac a pol a stale sa boji ...jedna sa o trpaslicieho zajaca teddy .... :-)

Re: vydava cudny zvuk

(Rowena, 1. 7. 2014 22:09)

Ahoj, myslíš také akoby "hmmmm hmm hmmm" ? Také zvuky vydáva, najčastejšie, keď je pustený v izbe - teda má voľnosť a teda pociťuje spokojnosť a radosť. :)